Over René

Van dienstverband naar freelance bestaan

Mijn naam is René Andreasi-Bassi en ik ben sinds 2012 actief in de wereld van SEO. Wat begon als een hobby mondde langzaam uit tot een full time freelance bestaan als SEO specialist.

Gedurende die eerste jaren tussen 2012 en 2018 werkte ik nog full time als manager en producer in de TV- en muziekindustrie bij o.a. Discovery, Net 5, NBCUniversal, FUGA en Disney.

René Andreasi-Bassi
Freelance SEO Specialist

De overstap

Begin 2018 leverde een van mijn door SEO gedreven websites meer op dan mijn vaste baan. Na overleg met mijn baas heb ik besloten om mijn functie neer te leggen zodat ik me volledig kon richten op die website.

Eind 2020 heb ik de website voor een mooi bedrag mogen verkopen, waardoor ik een flink deel van onze hypotheek kon aflossen. Ondertussen paste ik mijn SEO formule toe op mijn andere sites.

Na de verkoop van mijn grootste website kreeg ik regelmatig de vraag of ik ook als SEO freelancer in te huren was. Omdat ik druk was met mijn eigen sites was dit nog niet mogelijk.

Na wat veranderingen in mijn processen (vooral meer uitbesteden) heb ik tijd vrij kunnen maken zodat ik ook als freelance SEO specialist actief kan zijn.

Reglement

Google Search heeft anno 2023 een marktaandeel van 84,69% van de online zoekmarkt. Mijn focus is om deze reden voornamelijk gericht op Google Search.

Tijdens mijn werkzaamheden houd ik me aan de regels die Google heeft gesteld voor SEO, en blijf ik via Google Search Central op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

In de media

Naast mijn werkzaamheden voor klanten publiceer ik ook content over SEO op andere sites. Bekijk mijn profielen op o.a. Marketingfacts, Frankwatching, Emerce, MT/Sprout en Youtube.

Lees ook mijn artikel over de beste search intent tools.

Samenwerken?

Ben je benieuwd of SEO een positieve impact kan maken op jouw bottom line? Neem contact op via telefoon of e-mail voor een verkennend gesprek.

Zal ik je terugbellen?

Dan kijken we samen of ik je kan helpen met je SEO!