SEO 'No Cure No Pay': Garantie & geen risico (v.a. € 0,00)

Wil je SEO op ‘No Cure No Pay’ basis laten doen, zodat je alléén betaalt bij garantie en geen risico loopt? Dan zit je hier goed!

Hoewel er partijen zijn die dit een slecht idee vinden en er geen voordeel in zien, biedt ik dit onder voorwaarden wél aan.

Na ruim 10 jaar ervaring heb ik het vertrouwen om zoekmachine optimalisatie via deze optie aan te bieden onder voorwaarden.

Bekijk snel hoe en waarom ik deze dienst aanbied, en of jouw website in aanmerking komt, of niet.

René Andreasi-Bassi
Jouw SEO Specialist

Inhoud

Voorwaarden

Mijn ‘No Cure No Pay’ diensten zijn gericht op on-page SEO van bestaande content onder de volgende voorwaarden:

 • Website > 1 jaar oud
 • Pagina > 6 maanden oud
 • Huidige positie: 11 tot 50
 • Website heeft backlinks
 • Legitiem bedrijf (KvK nr.)

Hoewel ik me volledig op de pagina zelf richt, is er een kans dat ik vraag om interne links aan te maken als deze er nog niet zijn. Ik maak overigens géén backlinks aan binnen deze service.

Werkwijze

Voldoet jouw website en pagina aan de voorwaarden en wil je van mijn garantie profiteren? Bekijk dan hieronder het proces en de eventuele kosten bij succes (top 10 positie).

We doorlopen deze 8 stappen wanneer een pagina goed bevonden is:

 1. Aanvraag (klant)
 2. Controle pagina/site (René)
 3. Akkoord op pagina (René)
 4. Toegang tot GSC en website (klant)
 5. Meting huidige positie (René)
 6. Optimalisatie pagina (René)
 7. Meting hoogste positie na 3 maanden
 8. Wel/geen factuur voor klant

Hoe posities meten?

Om de posities accuraat te kunnen meten, gebruik ik Google Search Console (GSC). Dit is de meest legitieme en accurate wijze om posities in Google te meten.

Wanneer 'cure' bereikt?

Bij mijn ‘No Cure No Pay’ service wordt de ‘cure‘ bereikt op het hoogste punt in Google’s top 10 zoekresultaten, binnen 3 maanden. Bekijk dit GSC screenshot om te zien hoe we dat meten:

Ik rond een gemiddeld gemeten .5-positie naar boven af. Dus voor de gemiddelde positie 3,5 bereken ik de kosten voor positie 4. Voor positie 3,4 reken ik wel positie 3.

Uiteraard geldt er ook: zonder resultaat geen betaling. Bereikt jouw pagina de top 10 niet binnen drie maanden, voor de afgesproken zoekterm, dan betaal je niets.

Kosten

Is het mij gelukt om jouw pagina op een specifieke zoekopdracht binnen 3 maanden in de top 10 van Google te krijgen? Dan ontvang je een factuur op basis van de hoogst gemeten positie.

Hoogste positieKosten (excl. btw)
10€ 99,-
9€ 198,-
8€ 297,-
7€ 396,-
6€ 495,-
5€ 595,-
4€ 693,-
3€ 792,-
2€ 891,-
1€ 999,-

'No Cure No Pay' dienst aanvragen

René Andreasi-Bassi
Jouw SEO Specialist

Voor- en nadelen

Het ‘No Cure No Pay’-model voor zoekmachineoptimalisatie heeft zowel voor- als nadelen. Er zijn verschillende aanbieders in Nederland die deze constructie aanbieden.

Maar voordat je een beslissing neemt, is het essentieel om goed advies in te winnen en de mogelijkheden te overwegen.

Ik heb een reeks uitgedacht en voor je uitgeschreven. Hieronder een overzicht:

Voordelen

Voor de klant:

 1. Beperkt risico: Je betaalt alleen als de afgesproken zoektermen en rankings daadwerkelijk worden behaald in de zoekmachines. Hierdoor ben je niet afhankelijk van vage beloftes.
 2. Gemotiveerde SEO specialist: De specialist is extra gemotiveerd om resultaten te behalen, omdat zijn of haar betaling afhankelijk is van het daadwerkelijk behaalde resultaat. Deze experts zijn vaak dagelijks bezig met het optimaliseren van websites.
 3. Eenvoudige ROI-berekening: Het is makkelijk om de ROI (Return on Investment) te berekenen omdat je alleen betaalt voor daadwerkelijke resultaten. Hierdoor weet je precies hoeveel je investeert en wat het oplevert in termen van verkeer en conversies.
 4. Vertrouwen: Dit model kan het vertrouwen tussen de klant en de SEO specialist vergroten. Beiden streven een gemeenschappelijk doel na, namelijk een hogere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Voor de SEO specialist:

 1. Klanttevredenheid: Tevreden klanten zijn meer geneigd om positieve beoordelingen en reviews te geven en de dienst aan te bevelen aan potentiële leads.
 2. Concurrentievoordeel: Door het aanbieden van ‘No Cure No Pay’ onderscheid je je van concurrenten. Dit kan een sterke Unique Selling Proposition (USP) zijn.
 3. Hogere prijzen: In sommige gevallen kunnen SEO specialisten hogere prijzen vragen in ruil voor het beperkte risico voor de klant.

Nadelen

Voor de klant:

 1. Kwaliteit: Er kan een focus zijn op snelle, korte termijn resultaten in plaats van duurzame, kwalitatieve SEO technieken. Echter, met de juiste strategie en on-page activiteiten kan duurzame SEO ook snel worden bereikt.
 2. Beperkte scope: Sommige bureaus kunnen zich richten op makkelijk te ranken zoekwoorden om snel te kunnen factureren. Het is daarom belangrijk om altijd een transparante overeenkomst te hebben.
 3. Onrealistische verwachtingen: Het model kan leiden tot onrealistische verwachtingen over wat SEO kan bereiken op korte termijn.

Voor de SEO specialist:

  1. Financieel risico: Het risico ligt voornamelijk bij de specialist. Hij of zij investeert mogelijk veel tijd en middelen in research, analyse en uitvoering zonder garantie op betaling.
  2. Scope-creep: Klanten kunnen extra eisen gaan stellen die oorspronkelijk niet waren overeengekomen. Daarom is duidelijke communicatie en een helder contract essentieel.
  3. Cashflow: Het kan even duren voordat resultaten zichtbaar zijn in zoekmachines, wat een uitdaging kan zijn voor de cashflow van een zelfstandig ondernemer.

Over het algemeen is het van groot belang dat beide partijen duidelijke afspraken maken, de verwachtingen goed managen, en regelmatig overleg hebben om het meeste uit een “No Cure No Pay” model te halen. 

Het is ook raadzaam om regelmatig updates en rapportages te ontvangen over de voortgang en de behaalde resultaten. In ieder geval gedurende de eerste 3 maanden van meten.

Resultaten uit het verleden

Bekijk hieronder enkele nieuwe top posities die ik voor klanten bereikt heb.

Conclusie

Het aanbieden van SEO via een ‘No Cure No Pay’ structuur is een beetje een taboe binnen de SEO industrie. In mijn optiek hoeft dat niet, maar ik begrijp het wel.

Een SEO bureau wil immers niet het risico lopen dat werknemers onbetaald aan het werk te zetten. Personeel is doorgaans jong (weinig garanties) en de totale overheadkosten hoog.

Als zelfstandig SEO specialist met lage vaste kosten kan ik de kansen snel inschatten en durf ik deze garantie wel onder voorwaarden aan bedrijven aan te bieden.

Veelgestelde vragen

“No cure, no pay” staat gelijk aan “geen oplossing, geen betaling”. Dit betekent dat een serviceaanbieder alleen vergoed wordt als hij de taak succesvol heeft voltooid. Eigenlijk houdt “no cure, no pay” een resultaatsverplichting in, dit in plaats van een inzetverplichting.

Nadat ik SEO optimalisatie heb toegepast op jouw pagina, kun je hoog in Google komen. Mijn ‘No Cure, No Pay’ marketing service geeft jouw de garantie dat je niet hoeft te betalen als ik geen oplossing (in Google top 10) heb kunnen geven.

Geschreven door:

Zal ik je terugbellen?

Dan kijken we samen of ik je kan helpen met je SEO!